6 причини да имате собствен сайт

В модерните времена, в които живеем, почти всичко се случва онлайн. Все повече хора разчитат на технологиите, за да намерят информация, услуга или да пазаруват. Наличието на сайт се е превърнало в необходимост за всеки вид бизнес. Дали продавате цветя, ремонтирате покриви или автомобили, предлагате професионални услуги или имате голям завод, Вашият бизнес ще бъде по-достъпен с наличието на собствен фирмен сайт или онлайн магазин.

Сайтът ще Ви отличи от конкуренцията

Когато имате свой собствен сайт, можете да предоставите цялата информация за услугите и продуктите си така, както пожелаете. Тъй като това е Вашето пространство, никой няма да може да Ви го изземе или промени. Можете да изразите Вашето мнение, да се похвалите, да покажете с какво сте по-добри от конкуренцията. Сайтът се превръща в платформа, чрез която общувате с Вашите посетители. Добре направеният, функционален и информативен сайт може да превърне посетителите в клиенти. Един прост пример, който можем да дадем: ако продавате автомобили, Вие вероятно имате регистрация в най-големия портал за автомобили, а именно – Mobile. Вашето име на бизнес е ВашиятБизнес.mobile.bg. Това за Вас звучи добре, но когато се промотирате, всъщност Вие правите реклама на Mobile, а там са всички Ваши конкуренти. Ако имате собствен сайт – ВашиятБизнес.com, Вие не просто излизате с крачка пред другите подобни на Вас бизнеси, а и ставате директна конкуренция на Mobile и започвате да изземвате техния трафик от посетители.

Освен всичко посочено, Вашият сайт работи 24/7/365, няма нужда от наем на помещение, заплати на служители и прочие. Сайтът извежда Вашия бизнес извън рамките на улицата, квартала, населеното място и дори държавата.

Индивидуално брандиране на бизнеса

Вече не е достатъчно просто да имате изискано лого, с което да Ви запомнят. Бизнесът и рекламата се промениха много през годините, което води до нуждата от използване на множество похвати за привличане на клиенти. Чрез сайта си можете да добавите допълнителна ‘тежест’ на дейността си. Хубаво е да следвате логиката, че промотирането на Вашия бизнес трябва да е постепенно. Например, ако току-що сте започнали, няма смисъл да поръчвате 10 000 визитки, ако нямате сайт или социални мрежи. Първо се създава сайтът, след това го добавяте в дизайна на визитките, брошурите, флаерите си и така сте сигурни, че насочвате хората към правилния рекламен канал. Изображенията, които използвате на сайта си, са изключително важни за правилното предаване на фирменото послание, така че е редно да са добре селектирани, с високо качество и естетично издържани.

Професионални електронни пощи

Контактите с партньорите и клиентите са от изключителна важност. Когато се свързвате с партньор чрез пощата си в ABV.bg, Mail.bg, Gmail.com и други, може да изглеждате меко казано несериозни. Чрез закупуването на домейн, имате възможност да създадете електронни пощи, брандирани с Вашия бизнес, като например office@вашиястрахотенбизнес.com. По този начин Вие добавяте допълнителна доза професионализъм и идентичност към комуникацията с Вашите партньори и клиенти, показвате индивидуализъм и сериозност. Електронните пощи могат да бъдат с имената на Вашите служители, офиси и всичко, което пожелаете.

Концентриране на рекламните канали

Когато вече имате страхотен бизнес сайт, Вие най-вероятно ще желаете той да бъде добре посещаван. Можете да се възползвате от платената реклама в Google и социалните мрежи или да се съсредоточите в SEO оптимизация. И в двата случая, вие канализирате усилията си в привличане на повече посетители към сайта си. Докато принтирането на физическа реклама не винаги носи желаните резултати, в Интернет винаги може да намерите своя начин за придобиване на по-голяма аудитория. Ние в Creative Idea предлагаме услуга по менажиране на рекламни кампании в Google и социалните мрежи (Facebook, Instagram, LinkedIn, VKontakte и други). Научете повече за рекламата тук.

Промоции и новини

Сайтът Ви ще бъде платформа, от която с няколко клика ще можете да разкажете на всички посетители за новата промоция или услуга, която предлагате. Имате въможност да насочите вниманието на посетителите към конкретен продукт, както и да ги информирате за бъдещите си планове. Посредством банери, мейлинг кампании, рекламни слогани, можете да промотирате различни части на бизнеса си. Ако желаете да имате секция с новини на сайта си, можете да използвате съдържанието на публикациите в нея за подобряване на SEO позиционирането Ви. Често публикациите, статиите и новините се ползват за добавяне на множество ключови думи и рекламно съдържание, което се индексира в Google и останалите търсещи машини. Колкото по-информативни са новините, които публикувате, толкова по-качествено ще бъде съдържанието на Вашия сайт.

Разграничаване от 'масата'

Вярно е, че социалните мрежи като Фейсбук предлагат възможност да изградите своя аудитория. Там обаче може да бъде прекомерно трудно да задържите вниманието на посетителите си и те да останат лоялни към Вашия бранд. Целта на Фейсбук е посетителите да разглеждат и скролват все повече и повече. Затова и при посещение на Вашата Фейсбук фирмена страница, те ще видят множество “предложени страници” с тематика, подобна на Вашата. Когато посетителят на Вашия сайт разглежда Вашия бизнес, той няма как директно да отиде при конкуренцията.

Има много сайтове, които предлагат да си направите фирмени профили, където да представяте услугите си. Това са сайтове-каталози, където има още фирми, предлагащи подобни продукти и услуги, като Etsy, Bazar.bg, Amazon и т.н. Те са Ваша пряка конкуренция, а насочването на посетители към Вашия профил в тях може спокойно да ги накара да проверят и останалите. Когато имате собствен сайт и посетител влезе в него, той няма да може толкова лесно да види сайта на Вашите конкуренти и така ще остане лоялен към Вас. Разбира се, доброто съдържание и структуриране на сайта са от изключителна важност за набиране на нови и задържане на съществуващи клиенти.

Онлайн бизнесите и онлайн магазините, позиционирани само в социалните мрежи Facebook и Instagram, печелят от наличието на много хора там. Това има както позитивно, така и негативно влияние върху бизнеса Ви. На първо място трябва да се отчете фактът, че ако продавате продукти през Инстаграм, да речем, е нужно за всяка поръчка да водите дълги и понякога изтощителни комуникации с клиентите. Контакти се губят, съобщения се игнорират. Освен това, ако профилът на Вашия бизнес или клиент се блокира по някакъв начин от платформата, Вие губите връзка с него. Когато продавате през социалните мрежи, не се създава никаква счетоводна отчетност, нямате прякото съгласие на Клиентите за обработка на данните им, както и договор с тях (приемането на общите условия при направа на онлайн поръчка се счита за договор с Клиента). Така и Вие като търговци няма как да си търсите правата.

6 причини да имате собствен сайт

Creative Idea

ул. "Трапезица" №50

7700, гр. Търговище

България

Телефон: +359 897 25 28 99

Creative Idea предлага изграждане на уеб сайтове, SEO оптимизация, реклама, ребрандиране/освежаване на сайтове, физическа реклама, печат и дизайн. Менажиране на социални профили и кампании, цялостен бизнес брандинг, наемане на рекламни лица и инфлуенсъри. Готови пакетни услуги за сайтове и поддръжка.

Всички права запазени. ® Creative Idea. 2011 – 2024. Изработка на сайтове и онлайн магазини, оптимизация, дигитална и физическа реклама.