ИЗГОТВЯНЕ НА SEO OТЧЕТ НА САЙТ ОТ

Creative Idea

Когато вече имате собствен сайт, сигурно бихте желали той да излиза на по-предни позиции, особено, ако бизнесът Ви зависи пряко от него. За да бъде Вашият сайт предпочитан от търсачките, той трябва да бъде важен и полезен за аудиторията Ви. Информацията на него трябва да бъде с кратки изречения, ясно изразена и достатъчна като количество. Не е препоръчително да има твърде много снимки и малко текст. Уеб студио Creative Idea предлага няколко вида SEO одит на сайт.

// Какво пречи на SEO?

Връзки с 404 грешки

Грешка 404 е често срещана при сайтове с голямо съдържание или такива, които са доста ‘стари’. Тя означава, че има връзка към съдържание, което е добавено на дадена страница от друг сайт (снимка, видео), което вече не съществува. Поради това, че съдържанието присъства в кода на страницата и браузърът се опитва да я зареди. Освен, че води до грешка на самата страница, опитът да се зареди липсващо съдържание удължава времето за зареждане на самата страница.

Липсващи изображения

Това е разновидност на 404 грешката, която е свързана специфично с изображенията на страниците. Когато дадено изображение липсва, в зависимост от браузъра и кода, можете да виждате празно пространство или елемент с точната големина на снимката, която би трябвало да се изобразява. Това носи неприятно чувство на посетителите на сайта Ви, а също така намалява статуса на сайта Ви пред търсещите машини.

Скоростта на сайта

Вашият сайт трябва да е достатъчно бърз, за да не кара посетителите Ви да чакат твърде дълго, за да получат информацията в него. Стандартно, времето за зареждане на дадена страница е препоръчително да бъде под 5 секунди. Времето за зареждане зависи от големината на файловете на страницата, от кода, от грешките на страницата и много други.

Големи страници

Когато добавяте изображения към сайта си, е изключително важно те да бъдат съобразени с визията му. Ако сайтът Ви е фирмен, или особено при онлайн магазини, желателно е изображенията да не са твърде големи. Повечето сайтове се гледат и на мобилни устройства, което означава, че файлове с големина 2-5 MB са напълно безсмислени. Това излишно увеличава обема на Вашия сайт и забавя зареждането му.

Твърде дълги URL адреси

URL адресът е визуалният път до дадена страница на Вашия сайт. Обикновено разработчиците се стремят да направят адресите в максимално кратки варианти. Това се прави с цел по-лесно запомняне от посетителите, а и за да бъдат те по-привлекателни чисто визуално. И докато един URL адрес може да бъде доста дълъг, добре е да не използваме адреси, подобни на този: moisait.com/моята-страница-която-има-много-хубаво-съдържание-но-рядко-бива-посещавана.

Страници с дублирани / липсващи META описания

META описанието е кратко описание на дадена страница, което се използва главно за търсещите машини. Когато използвате дадена търсачка, текстът, който е като информация към даден сайт, всъщност е META описанието на страницата. Логично е на един сайт да няма идентични страници, затова и МЕТА описанието трябва да бъде различно. Ако МЕТА описанието липсва, при търсене ще се изобразяват първите няколко думи от съдържанието на страницата.

Страници с твърде дълги / дублирани заглавия

Заглавието на дадена страница е това, върху което натискате при търсене на даден сайт. То също трябва да е уникално за всяка страница и да не се дублира.

Липсващи ALT тагове на изображенията

Когато дадено изображение на Вашия сайт липсва, браузърът показва произволна информация. Ако сте добавили така наречения ALT таг към изображенията на сайта си, браузърът ще показва него, вместо липсващо изображение. Например, ако на сайтът Ви трябва да има снимка на лодка, но тя липсва, при добавен ALT таг “снимка на лодка”, този текст ще бъде показван на посетителите и така те ще знаят поне какво има на това конкретно място в страницата. ALT таговете се използват и от търсещите машини, когато търсите по изображения.

Смесено съдържание

Смесеното съдържание е грешка, която често заблуждава собствениците на сайтове. Когато имате SSL сертификат на домейна и правилно сте кодирали сайта си, в URL бара на браузъра има заключен катинар и съответно URL адреса започва с HTTPS. Ако обаче на страницата има дори един елемент, който води или е зареден незащитено чрез HTTP, то цялата страница ще бъде незащитена и ще подлъгва потребителя, че сайтът Ви няма защита.

Основен SEO отчет на сайт/онлайн магазин

800лв
  • линкове с 404 грешки (водещи към несъществуващи елементи)
  • липсващи изображения
  • скорост на сайта
  • списък с твърде големи страници (съдържащи големи елементи и зареждащи бавно)
  • твърде дълги URL адреси
  • страници с дублирани МЕТА описания
  • страници с липсващи МЕТА описания
  • страници с твърде дълги заглавия
  • страници с дублирани заглавия
  • липсващи елементи, добавени от други сайтове
  • липсващи ALT тагове на изображенията
  • смесено съдържание

Премиум SEO отчет на сайт/онлайн магазин

1300лв
  • линкове с 404 грешки (водещи към несъществуващи елементи)
  • липсващи изображения
  • скорост на сайта
  • списък с твърде големи страници (съдържащи големи елементи и зареждащи бавно)
  • твърде дълги URL адреси
  • страници с дублирани МЕТА описания
  • страници с липсващи МЕТА описания
  • страници с твърде дълги заглавия
  • страници с дублирани заглавия
  • липсващи елементи, добавени от други сайтове
  • липсващи ALT тагове на изображенията
  • смесено съдържание
  • по кои ключови думи сайтът се позиционира в топ 100 на търсещите машини
  • сила на домейна
  • списък с основните конкуренти по дадена ключова дума
  • ръчна проверка на сайта относно потребителски опит, визия, функционалност

// Важно за SEO отчетите

SEO отчетът, който се предлага от Creative Idea, не е пряко обвързан с резултатите от търсенето и с посещенията на Вашия сайт. Ние изготвяме отчет на принципа на алгоритъма на търсещите машини като Google, Bing, Yahoo и други. Изготвеният отчет няма задължителен характер и решението дали ще пожелаете да поправите грешките, представени в него, е изцяло Ваше.
Creative Idea има възможност да асистира за поправяне на посочените в SEO репорта грешки. Цената за тази дейност е изключително по договаряне, тъй като зависи от обема работа, която трябва да се извърши. Сроковете за извършването на тази дейност също може да варират.
Поправянето на грешките, описани в SEO отчета към Вашия сайт, не гарантира по-добро позициониране в Google, Yahoo или Bing. Ние единствено можем да Ви гарантираме, че след поправяне на грешките, описани в SEO репорта, сайтът Ви няма да има технически проблеми, които да афектират позиционирането му при търсене.

// Връзка с нас

За да се свържете с нас, молим, използвайте формата по-долу или контактите вляво. Ще се радваме да Ви бъдем полезни.

Местонахождение:

гр. Търговище 7700, ул. Трапезица №50

Електронна поща:

contact@creative-idea.eu

Обадете ни се:

+359 897 25 28 99

С попълване на контактната форма вдясно Вие потвърждавате, че ни позволявате да обработваме Вашите данни за контакт и информацията, която споделяте с нас. Обработката на информацията се използва за създаване на оферта / бизнес предложение. Ще получите електронно писмо с направеното от Вас запитване. Молим, ако до 15 минути след изпращане на съобщението чрез контактната форма, не получите електронно писмо, проверете папка “СПАМ”. В случай, че съобщението е попаднало там, поставете го в папка “входящи” или използвайте функцията “не е спам”. Така ще си гарантирате, че ще получавате кореспонденцията ни.

След разглеждане на информацията, подадена във формата за контакти, ще се свържем с Вас на посочения телефон за допълнителни уточнения.

Creative Idea си запазва правото да се свърже с Вас в рамките на 24 часа след получаване на съобщението. В случай, че заявката е пусната през уикенда или в официални почивни дни, обработката на подадената информация ще започне в първия работен ден след това.




    Creative Idea

    ул. "Трапезица" №50

    7700, гр. Търговище

    България

    Телефон: +359 897 25 28 99

    Creative Idea предлага изграждане на уеб сайтове, SEO оптимизация, реклама, ребрандиране/освежаване на сайтове, физическа реклама, печат и дизайн. Менажиране на социални профили и кампании, цялостен бизнес брандинг, наемане на рекламни лица и инфлуенсъри. Готови пакетни услуги за сайтове и поддръжка.

    Всички права запазени. ® Creative Idea. 2011 – 2024. Изработка на сайтове и онлайн магазини, оптимизация, дигитална и физическа реклама.