ОНЛАЙН РЕКЛАМА В САЙТОВЕ И СОЦИАЛНИ МРЕЖИ

Creative Idea

Независимо дали имате корпоративен сайт, онлайн магазин или блог, главната цел на Вашия сайт трябва да бъде той да е посещаван. Колкото повече хора посещават сайта Ви, толкова по-голям шанс има посетителите да се превърнат във Ваши клиенти. Когато SEO оптимизацията просто не е достатъчна, би било добре да се обърнете към платената дигитална реклама. Тя е сигурен начин голям кръг от хора да видят бизнеса и продуктите Ви.

// Какъв видове онлайн реклама предлагаме?

Платена реклама в Yandex

Yandex (Яндекс) е руският еквивалент на Google. Тя е предимно за рускоговорящи потребители или такива, които се интересуват от руския пазар. Подобно на Google, тя също предлага възможност за платена реклама, която автоматично изстрелва сайтa Ви пред конкуренцията. Яндекс е обвързана с най-големия руски информационен сайт – mail.ru и ако търсите партньори или клиенти в Русия, няма да сгрешите с платена рекламна кампания тук.

Платена реклама в Google

Google е най-голямата търсачка в света, използвана от милиони всеки ден. Тя има търсещи роботи, които индексират съдържанието на сайтовете и по този начин ги подрежда при търсене. На всяка страница има стандартно 10 резултата, като на най-долни и най-горни позиции, Google поставя сайтовете, плащащи си за реклама. Следователно, може да имате съвсем нов сайт, който с платена реклама в Google може да излиза дори на първа страница. Google дава възможност да показвате рекламите си във всички платформи на компанията, включително YouTube, както и на партньорски сайтове. Последните са такива, които предоставят рекламно място. Затова не се учудвайте, ако Вашата реклама се появи в някой сайт, който посещавате.

Платена реклама в Yahoo!

Yahoo! позагуби позициите си като търсеща машина и постепенно се превърна в огромен информационен портал. Въпреки това, Yahoo! е предпочитана търсачка в англоговорящите страни. Стандартният принцип на работа и донякъде селектираната аудитория поставя рекламирането в Yahoo! подходящо за хората, таргетиращи клиенти и бизнес партньорства на Острова.

Платена реклама в социални мрежи

Социалните мрежи – Facebook, Instagram, TikTok, LinkedIn, Twitter и други предлагат огромни възможности заради големия брой хора, които ги ползват ежедневно. Тези сайтове използват алгоритми, с които селектирате кои потребители да виждат рекламата Ви, като можете да я филтрирате по възраст, пол, социален статус, интереси и много други.

Платена дисплейна реклама

Дисплейната (банер) реклама е подходяща за мащабни рекламни кампании. Тя представлява публикуване на Вашия банер/рекламно изображение на даден сайт, който има определена позиция за това. Сайтът ‘върти’ Вашата реклама, заедно с тези на други рекламодатели, като в повечето случаи заплащането е на всеки 1000 импресии (виждания/зареждания) на изображението.

Статистиката сочи, че в световен мащаб, разходите по дигитална реклама уверено се покачват с всяка изминала година. Докато през 2021 те са били малко над 506 милиарда долара, през 2023 вече са над 600 милиарда. С тези темпове на растеж с по 10% всяка година, очакванията са до 3-4 години разходите по реклама да достигнат почти 900 милиарда долара.

източник: Oberlo

// Предимства на онлайн магазина

Работи 24/7 без почивка

Вашият онлайн магазин не се нуждае от работна ръка, за да работи и приема поръчки. Дори в извънработно време, Вашият онлайн магазин ще привлича хората с различни навици на ползване на интернет и ще работи за Вас.

Достигнете повече хора

Онлайн магазинът не Ви ограничава в рамките на дадено населено място. Той е достъпен от всички краища на страната и света и няма нужда да имате офиси или верига от магазини, за да продавате своите продукти и услуги.

Имате безкраен каталог

Ако имате физически магазин, трябва да имате и достатъчно място за представяне на цялата стока, която желаете да продадете, както и достатъчно голям склад. С няколко снимки и подходящо описание, Вашия онлайн магазин може да предлага стока, която не притежавате в момента. Разбира се, трябва да уведомите клиентите си за това и за евентуални забавяния на поръчките.

Пестите пари

Нямате наеми на помещения, нито заплати и осигуровки на голям персонал. Един средно голям онлайн магазин може да се обслужва перфектно от няколко човека, които във физически магазин биха били десетки.

Станете независими

Много често бизнесите залагат на социалните мрежи за своето представяне пред света. В това, разбира се, няма нищо лошо, стига да не разчитате само на този поток от евентуални клиенти. Често социалните мрежи ограничават достъпа до феновете Ви, а не са един или два случаите на блокирани страници и профили. Чрез Вашия собствен онлайн магазин Вие постигате пълна независимост от социалните мрежи и можете да ги използвате само за промотиране.

Достигате директно до клиентите

Можете да покажете промоцията си на всички посетители във Вашия онлайн магазин, без да е нужно да обръщате внимание на всеки посетител индивидуално. Можете да комуникирате с посетителите и имате лесен достъп до клиентската си база. Възможно е да изпращате бюлетини с информация, нови продукти и промоции, с което да напомняте на Вашите клиенти за магазина си.

Вашият бизнес може да бъде печеливш. Нужно е само да изберете правилната рекламна стратегия за страхотния си продукт/услуга.

Предимствата на рекламните кампании тип “Pay-Per-Click” (Google, Yahoo!, Yandex, Facebook) са, че там буквално заплащате на клик към сайта Ви. С други думи – рекламата Ви може да бъде видяна от милиони, но ако само 100 души натиснат на нея, Вие ще заплатите само за тях. Освен това, рекламите в търсачките са съобразени със самото търсене на потребителя.

Рекламите в социалните мрежи достигат до голям брой хора и могат да бъдат филтрирани. Така Вие рекламирате продукта или услугата си на тези потребители, които наистина може да се заинтересуват.

// Често задавани въпроси за онлайн реклами

Колко струва една рекламна кампания?

Отговорът на този въпрос не е еднозначен. Ако използвате реклами в търсещи сайтове, Вие се надпреварвате със своите конкуренти и цената за клик към Вашия сайт варира. Тя зависи от конкуренцията в нишата и броя рекламодатели. Можете да “наддавате” за по-челни места и по-често показване на рекламата Ви, но това би означавало, че рекламният бюджет ще се изчерпи по-бързо.

За целите на рекламната кампания се задава рекламен бюджет на ден, който се оптимизира динамично, според конкуренцията. Това се прави с цел постигане на максимален брой кликове за минимална сума. Например, ако дневният Ви бюджет е 50лв и цената за клик е 0,20лв, то може да очаквате 250 посещения на ден.

Колко време продължава рекламната кампания?

В първите няколко часа, или дори дни, рекламната кампания се “учи” как да бъде по-полезна за Вас. В повечето случаи, това продължава около 2-3 дни, като след това цената на клик значително намалява. Ако често спирате кампанията си за няколко дни, рекламният бот “забравя” наученото и трябва наново да се нагажда към рекламата Ви. Добре би било рекламната кампания да продължи поне две седмици, за да видите реални резултати и да не се чувствате излъгани относно ефекта на рекламата.

При по-продължителни кампании, текстовете и изображенията могат да се променят така, че интересът към бранда Ви да се запази.

// Връзка с нас

За да се свържете с нас, молим, използвайте формата по-долу или контактите вляво. Ще се радваме да Ви бъдем полезни.

Местонахождение:

гр. Търговище 7700, ул. Трапезица №50

Електронна поща:

contact@creative-idea.eu

Обадете ни се:

+359 897 25 28 99

С попълване на контактната форма вдясно Вие потвърждавате, че ни позволявате да обработваме Вашите данни за контакт и информацията, която споделяте с нас. Обработката на информацията се използва за създаване на оферта / бизнес предложение. Ще получите електронно писмо с направеното от Вас запитване. Молим, ако до 15 минути след изпращане на съобщението чрез контактната форма, не получите електронно писмо, проверете папка “СПАМ”. В случай, че съобщението е попаднало там, поставете го в папка “входящи” или използвайте функцията “не е спам”. Така ще си гарантирате, че ще получавате кореспонденцията ни.

След разглеждане на информацията, подадена във формата за контакти, ще се свържем с Вас на посочения телефон за допълнителни уточнения.

Creative Idea си запазва правото да се свърже с Вас в рамките на 24 часа след получаване на съобщението. В случай, че заявката е пусната през уикенда или в официални почивни дни, обработката на подадената информация ще започне в първия работен ден след това.




    Creative Idea

    ул. "Трапезица" №50

    7700, гр. Търговище

    България

    Телефон: +359 897 25 28 99

    Creative Idea предлага изграждане на уеб сайтове, SEO оптимизация, реклама, ребрандиране/освежаване на сайтове, физическа реклама, печат и дизайн. Менажиране на социални профили и кампании, цялостен бизнес брандинг, наемане на рекламни лица и инфлуенсъри. Готови пакетни услуги за сайтове и поддръжка.

    Всички права запазени. ® Creative Idea. 2011 – 2024. Изработка на сайтове и онлайн магазини, оптимизация, дигитална и физическа реклама.