Асистенция за хостинг услуги и поддръжка на хостинг профили

За да имате собствен и напълно функционален сайт, трябва да изберете подходяща хостинг услуга. Ако имате намерение да поддържате сайт, който има множество посетители или пък е по-тежък откъм съдържание, трябва да съобразитте мястото, от което той ще се зарежда. Погрешно е мнението, че сървърът е задължително да бъде в България, за да Ви зарежда бързо сайта.

С годините опит, стигнахме до извода, че чуждестранните хостинг компании предлагат дори по-добри условия от родните такива. Има няколко елемента, за които трябва да следите, когато разглеждате офертите на хостинг компаниите:

Период на цените

Много често компаниите обявяват най-ниските възможни цени, като се “измъкват” с това, че някъде около цената показват една думичка – ОТ. В този случай разгледайте добре офертата, която се предлага, защото е възможно това да е цена при сключване на по-дългосрочен договор – например 3 години. Много често, ако закупите подобен хостинг пакет, но не сте доволни, може да имате проблеми с канселирането и връщането на пари. Това е така, защото сте закупили пакета на промоционална цена, а връщането на сумите се изчислява по стандартна тарифа. Много от телекомуникационните компании в България упражняват същия прийом.

Ограничения

Стандартно, хостинг компаниите обявяват, че нямат никакви ограничения. От Айнщайн знаем, че това няма как да е така, защото всяко нещо си има някакъв капацитет. Обикновено хостинг компаниите спекулират с “неограничен брой пощенски кутии”, но скриват това, че техният обем е ограничен. Сами разбирате, че ако имате 200 пощенски кутии и всяка използва 3ГБ място, това би “тежало” изключително много на сървъра. Подобен е случая с трафика. Там имате “неследен” трафик, който обаче е ограничен от броя на едновременните връзки. Това, накратко означава, че физически е невъзможно да имате повече от n-на брой посетители в сайта, тъй като сървърът ще отказва част от връзките към него.

SSL сертификати и домейни

Тези елементи за сигурност често са причина за допълнителни главоболия, особено с доставчиците на хостинг услуги в България. Към стандартния cPanel, който масово се ползва, има възможност за безплатен SSL сертификат, който криптира съдържанието на сайта Ви без никакви проблеми. Той се казва Let’s Encrypt и обикновено чуждестранните хостинг доставчици го предлагат. Сред повечето Български такива, той не се предлага, но за сметка на това услужливо Ви се оферира SSL сертификат (на домейн) на цена от 25лв. Това означава, че 10 подобни SSL сертификата биха могли да струват повече от целия хостинг пакет. Домейните също масово се предлагат безплатно за първата година, като обикновено цената за удължаване на този срок е значително по-различна от тази, на която бихте могли да си го закупите от друго място или от друг хостинг доставчик.

“Строители” на сайтове

Вероятно повечето от Вас са засичали рекламата на известна Българска компания за това колко лесно е да си имаш сайт. Абсолютно вярно, но се скриват определени подробности, както винаги. Строителите на сайтове далеч не са нещо ново или толкова лъскаво. Обикновено сайтовете, правени с тях са от няколко страници, с “вдървено” съдържание и без особени функции. Шаблоните за тях са ограничени и възможностите да правите промени по тях – сведени до минимум. Допълнително утежнение е това, че сайт, който е направен на подобен строител е почти невъзможно да бъде прехвърлен на друга, модерна платформа.

Отзивчивост на персонала

Разбира се, че персонала на хостинг компанията се рекламира като изключително отзивчив и на разположение 24/7. Ако нямате солидни технически познания, не сте изчели цялата документация на хостинг компанията за платформата, която ползвате или не сте се сблъсквали с подобни проблеми и преди, твърде вероятно е техническите термини да Ви объркат. Възможно е, неразбирайки проблема или въпросите, които Ви отправят, да губите пари и време. Правилното, детайлно и опростено обяснение на проблемите и начините за решаването им е от изключителна важност.

Редовни резервни копия

Никой сайт не е застрахован против грешки и проблеми. Редовните копия на целият Ви хостинг пакет и възможността лесно да върнете някой файл или целия профил към стара (работеща) дата. Това би спестило множество проблеми. В случай, че сайтът Ви се “счупи”, има опасност това да наложи цялостно пренаписване/преправяне на сайта Ви, като през времето на изграждането на новият сайт, той няма да бъде достъпен. Задължително проверете дали хостинг компанията, която (ще) ползвате предлага възможност за редовно запазване на копие от сайта/сайтовете Ви и лесно ли е те да бъдат възстановени към по-стари дати.

За тези от Вас, които просто желаят да получат качествена хостинг услуга и имат интерес да поддържат сами цялостната комуникация с доставчика на хостинг услуги, можете просто да посетите техните сайтове и да разгледате офертите им.

С годините опит в комуникация с хостинг компании, ние от Creative Idea успяхме да отсеем две наистина качествени фирми, с които се радваме да си партнираме. Това са Американската компания Host Armada и Британската Kualo.

Ценовите планове, които предлагаме по-долу включват хостинг услугата и тримесечна поддръжка от наша страна. Това означава, че когато си направите профил в сайта на хостинг компанията, трябва да ни добавите като партньори, за да имаме достъп до Вашият профил. След това, в рамките на три месеца от покупката на сървърното пространство, ще можете да се свързвате с нас за всякакви проблеми, които можете да имате, а ние ще ги отнасяме към хостинг компанията от Ваше име. Така няма да се налага да се занимавате с технически термини и проблеми (ако има такива), а ще можете да се отдадете изцяло на Вашият сайт.

Основен

149лв / година
 • Безплатен домейн*
 • Поддържа един сайт
 • 15GB пространство
 • Около 10000 посетителя/месец
 • Неограничен брой пощенски кутии
 • Безплатен SSL чрез Let's Encrypt
 • 24/7 поддръжка чрез чат и тикет система

Професионален

169лв / година
 • Безплатен домейн*
 • Поддържа неограничен брой сайтове
 • 30GB пространство
 • Около 60000 посетителя/месец
 • Неограничен брой пощенски кутии
 • Безплатни SSL чрез Let's Encrypt
 • 24/7 поддръжка чрез чат и тикет система

Бизнес

199лв / година
 • Безплатен домейн*
 • Поддържа неограничен брой сайтове
 • 40GB пространство
 • Около 120000 посетителя/месец
 • Неограничен брой пощенски кутии
 • Безплатен SSL чрез Let's Encrypt
 • Допълнително сървърно забързване
 • 24/7 поддръжка чрез чат и тикет система

Свържете се с нас, за да Ви асистираме с качествен доставчик на хостинг услуги още сега!

Creative Idea

ул. "Трапезица" №50

7700, гр. Търговище

България

Телефон: +359 897 25 28 99

Email: contact@creative-idea.eu

Creative Idea предлага изграждане на уеб сайтове, SEO оптимизация, реклама, ребрандиране/освежаване на сайтове, физическа реклама, печат и дизайн. Менажиране на социални профили и кампании, цялостен бизнес брандинг, наемане на рекламни лица и инфлуенсъри. Готови пакетни услуги за сайтове и поддръжка.