Поддръжка на сайт и онлайн магазин

Уеб студио Creative Idea предлага професионална поддръжка на сайт и онлайн магазин. Тъй като сайтовете постоянно се менят, както и изискванията към тях, ние вярваме, че правилната поддръжка и навременните действия могат да Ви спестят много средства. Поддръжката на сайтовете и онлайн магазините се състои в обновяването на модулите им, преглеждането на системите за грешки и консултация за евентуални възможни промени и подобрения.

  • Обновяване на модули

    Ако използвате CMS, ще проверим всички модули по Вашият сайт/онлайн магазин, за да сме сигурни, че той е актуален и защитен. Версиите на модулите и тяхната актуалност са ключови за добре работещият и защитен сайт.

  • Проверка на сървъра за грешки

    Вашият хостинг сървър също може негативно да повлияе на сайта, който ползвате. Ние преглеждаме неговите логове за информация, която може да подскаже какви са причините за негативното му представяне. Същевременно, можем да предложим възможности за решението им.

  • Следене за 404 елементи

    Грешка 404 е често срещана при динамичните сайтове. Тя означава, че имате връзка към съдържание, което вече не е достъпно на сървъра, което влияе негативно както на зареждането на Вашият сайт, така и на SEO оценката му

Цена за поддръжка на сайт и онлайн магазин

Знаем, че Вашето онлайн присъствие е важно и поддръжката на Вашият сайт е много сериозно начинание. Затова ние предлагаме да се заемем с поддържането на Вашият сайт или онлайн магазин на месечна база. Можем да предложим следните цени за поддръжка:

Три месеца
120 лв
Шест месеца
180 лв
Девет месеца
240 лв
Дванадесет месеца
300 лв
Поддръжка на сайт и онлайн магазин
Колко често трябва да се осъществява поддръжката на един сайт?

Това е много специфичен въпрос, който зависи от вида на сайта и информацията в него. Колкото по-често добавяте и променяте дадена информация, толкова по-вероятно е той да има нужда от поддръжка. От друга страна, колкото по-стара е информацията, която сте добавили, толкова по-възможно е сайта да се нуждае от цялостно обновяване и реконструиране.

Защо е нужно да поддържам сайта си?

Ако имате онлайн магазин, блог, новинарски сайт, с обяви, или фирмен уеб сайт, промотиращ Вашия бизнес, добавянето на информация (продукти/промоции) не е достатъчно, за да бъде той актуален. Сайтът е система, която трябва да се поддържа и на сървърно ниво, което обикновено се оказва доста трудоемък и неразбираем процес. Ако използвате WordPress или друга CMS система, обновяването на нейните модули е напълно задължително от защитна гледна точка.

Защо да се доверя на професионалист за поддръжка на сайта ми?

Преглеждането на цялата информация относно статуса на Вашият сайт отнема време и трябва да се прави регулярно (поне веднъж месечно). Ние знаем, че за всеки собственик на сайт е най-важен бизнеса му и предлагаме възможността да сте сигурни в сайта си, докато отделяте внимание на истински Важните неща. Така имате възможност да мислите за Вашите клиенти, стоки и услуги, вместо за проблемите със сайта си.

Каква информация ни е нужна, за да поддържаме сайта Ви?

Обикновено имаме нужда главно от достъп до административната част на даден сайт, тъй като тя дава възможност да се проверят статистиките на сайта и да се обновят неговите модули. За да имаме възможност да проверяваме и логовете на сървъра, обаче, имаме нужда от cPanel достъп.

Всички цени са в Български лева и без ДДС. Ако желаете абонамент за по-дълъг период, можете да отправите допълнително запитване. Цените са крайни, за CMS сайтове (OpenCart, WordPress/WooCommerce), до които екипа ни има достъп. При желание за поддръжка на друг вид системи, цената е по запитване. Цялостен ъпгрейд на системи се прави единствено за WordPress и след създаване на резервно копие на базата и файловете. В случай на грешки след обновяването на системата до по-нова версия, се връща старата. Ъпгрейд на друг вид CMS като Magento, OpenCart, Drupal, и други, се извършва само след предварителна проверка от нашият екип и цената е по договаряне. Поддръжката на сайтовете не включва обновяване на информация, промяна и добавяне на изображения и код.

Услугата по поддръжка включва: онлайн магазини, персонални сайтове, фирмени и корпоративни сайтове, блогове, форуми и други.

Свържете се с нас, за да получите оферта за поддръжка на сайт и онлайн магазин още сега!