Добавяне на Вашият сайт в най-големите търсачки в света

Когато имате сайт, желаете той да бъде откриваем за другите. Обикновено, всички ние търсим информация чрез сайтовете-търсачки. За да попадне даден сайт в базата данни на тези специализирани каталози с информация, е нужно да се подаде информация към търсещите ботове. Те посещават сайта Ви, извършват така нареченото индексиране и добавят информацията, която намерят в базата си данни.

Какво представляват ботовете и каква е тяхната цел?

Търсещите машини като Google, Yahoo, Bing, Yandex и много други съдържат информация за трилиони сайтове. Тяхната първоначална задача е да изведат дадена група сайтове като отговор на Ваше търсене. За да попадне тази информация в базите данни на тези сайтове, те използват специализирани ботове, наречени crawl-bots. Те посещават Вашият сайт и започват да го “обхождат” – проверяват всяка страница, свързана с менюто и вътрешните връзки на страниците, като подават информация за съдържанието в базата си данни. Съществуват хиляди ботове, които вършат идентична работа и тяхната единствена цел е да обхождат регулярно Вашият сайт.

Кога ботовете посещават сайта ми?

Важно е да се осъзнае, че наличието на трилиони сайтове означава, че ботовете няма да имат възможност да посещават сайта Ви постоянно. Стандартно, нов сайт бива индексиран в най-големите търсещи машини след няколко месеца, а това може да е критичен период, особено, ако не желаете да давате пари за реклама. След индексирането на сайта Ви, част от съдържанието му ще започне да се показва при търсене, като е малко вероятно да бъдете позиционирани на първите няколко страници.

Когато ботът види линк към Вашият сайт на друг сайт – например във Facebook, той е много вероятно да го последва, което ще го накара отново да обходи сайта Ви. Ако се забележи, че нямате нова информация, която да бъде добавена към индекса, ботът ще намали приоритета за обхождане на Вашият сайт. След като Вие не намирате за нужно да добавяте нови данни в сайта си, няма причина ботовете да следят за новости.

Как мога да накарам ботовете да посещават по-често сайта ми?

Логичният извод от предходната информация е, че трябва да добавяте регулярно информация в сайта си. Затова и сред най-посещаваните сайтове в света са новинарските. Те имат и най-актуална информация, когато търсите нещо в Google, например. Можете да забележите, че често информацията е обновена в деня на търсенето, което означава, че ботовете регулярно посещават сайта, чиято информация гледате.

Вторият начин е да имате много линкове, водещи към сайта си. Така нареченият линк билдинг бе популярен в близкото минало, но към момента не е препоръчителен, тъй като води към лоши практики. Множество сайтове плащат за нерелевантни линкове към техните страници, което заблуждава ботовете и в крайна сметка води до нежелани резултати. Например, не е особено логично в блог за авточасти да има линкове към сайтове на болнични услуги, например.

Как добавянето на сайта ми в търсачки подобрява неговата видимост?

Когато говорим за услуга “добавяне на сайт в търсачки” е изключително важно да знаем едно – търсещите сайтове не могат да бъдат манипулирани. Никой не може да гарантира, че когато добави Вашият сайт, той на секундата ще започне да излиза на по-предни позиции или информацията за него ще бъде актуализирана на момента. Услугата по добавяне на сайт в търсачки уведомява различните търсещи машини за съществуването на Вашият сайт (в случай, че е нов) или за наличието на новости (ако търсачките са намалили приоритета за търсене).

Как да разбера дали е нужно да добавя сайта ми в търсачки?

Най-лесният начин за тест дали сайта Ви редовно се посещава от търсачките е да обновите дадено съдържание в него. Добавяйки ново съдържание, страница или публикация, Вие правите промяна в структурата на сайта си. Когато започнете да виждате тази информация като резултат от търсенето в търсещите машини, значи ботовете са си свършили работата и Вашият сайт е реиндексиран.

Колко често трябва да добавям сайта ми в търсачки?

Добре е при стартирането на сайта Ви, да го добавите в търсачките, за да може той максимално бързо да бъде индексиран. Също така, ако добавяте често съдържание, но то не излиза при търсене, е добре да повтаряте добавянето в търсачки, за да може приоритетът за проверка на Вашият сайт да бъде променен. Няма ограничение колко често извършвате тази процедура, но е добре да имате предвид, че резултатите не са мигновени.

Къде се добавя сайта ми?

Вашият сайт ще бъде добавен в повече от 40 сайта и директории, което би спомогнало за индексацията и позиционирането му при търсене, а и за посещението му от потребители.

Добавяме сайта Ви в следните глобални търсещи машини: Google, Yahoo, Bing, Yandex, AOL, Excite, Entireweb, GigaBlast, DogPile, WebCrawler, ixQuick и Mamma. Тъй като множество малки търсачки използват ботовете на Google, Yahoo и Bing, добавянето в тях е напълно достатъчно.

Сред каталозите със сайтове и директориите, в които добавяме Вашите сайтове са: Start.bg, dir.bg, gbg.bg, Yes.bg, bgchart.net, bgdirectory.net, plusedno.com, bgsaitove.com, bgtop100.com, bglist.net, topsaitove.com, bulsites.com, stranicite.com, dirbulgaria.com, web-lookup.com, saitove.biz, addbg.info, makeyour.net, namerih.com, bgtop.net, all.bg, 4bg.info, diggbg.com, minidir.in, directory.bg, bgwebcatalog.eu, addsites.eu, saitove.org, dirbox.net

Свържете се с нас, за добавим Вашият сайт в най-големите търсещи машини още сега!

Creative Idea

ул. "Трапезица" №50

7700, гр. Търговище

България

Телефон: +359 897 25 28 99

Email: contact@creative-idea.eu

Creative Idea предлага изграждане на уеб сайтове, SEO оптимизация, реклама, ребрандиране/освежаване на сайтове, физическа реклама, печат и дизайн. Менажиране на социални профили и кампании, цялостен бизнес брандинг, наемане на рекламни лица и инфлуенсъри. Готови пакетни услуги за сайтове и поддръжка.