Трансфер на Вашият сайт сигурно и изгодно от уеб студио Creative Idea

Понякога използването на забързващи елементи в даден сайт не е достатъчно. Възможно е още в самото начало да сте закупили хостинг услуга, която не е подходяща за Вашите цели, или пък те да са се променили с времето. Колкото повече информация и функционалности има даден сайт, толкова по-тежък става той за сървъра на който се намира.

В такъв случай, Вашият сайт трябва да се “трансферира” от един хостинг сървър на друг. Това става в няколко стъпки:

Копиране

Цялото съдържание на сайта Ви се копира в архив, заедно с базата, която той ползва. То се запазва такова, каквото е в момента, затова не е препоръчително да се правят промени по сайта, докато той е в процес на миграция/трансфер. Това ще гарантира, че трансферираният сайт ще бъде със същото съдържание като оригиналния.

Поставяне

Копираният сайт се поставя на новият сървър и файловете се разархивират. Проверява се правилната структура на папките и файловете. Пренастройват се връзките в сайта, които са обвързани със сървъра, също така SMTP (имейл) настройките и контактните форми.

Тестване

Преди да се прехвърли DNS настройката на домейна към новият сървър, сайтът се тества за правилна работа. Често настройките на сървъра, които имате са остарели или преправяни ръчно. Това означава, че на новият сървър трябва да имате същите (или по-добри) настройки, за да може сайтът Ви да работи. След тестването от наш сътрудник, ще Ви предоставим данните за новият сървър.

Време на изчакване

След приключването на трансфера и промяната на DNS настройките на домейна има физическо време, което трябва да се изчака, преди сайтът Ви официално да работи на новият сървър. Този период може да варира, но обикновено е до 24 часа. През това време сайтът Ви е достъпен и на двата сървъра и също не е препоръчително да правите промени по него.

Колко време отнема трансфера

В зависимост от големината (тежестта) на сайта и сложността на изпълнението му, времето за неговият трансфер може да варира. Стандартно трансферът и тестът на сайта могат да се случатв рамките на един работен ден.

Ще бъде ли достъпен сайта ми по време на трансфера

Правим така, че достъпът до сайта Ви да не се афектира от трансфера му.

Какво се случва с електронните ми пощи по време на трансфер

Когато се трансферира сайт от един сървър на друг, препоръчително е това да се случи и с електронните пощи към домейна. В противен случай, може да загубите стара информация и контакти. Пощенските кутии се създават на новият сървър и съдържанието им (файловете) се копират от стария. След миграцията, ако използвате програма за електронната си поща (Outlook, Thunderbird или други), нужно е да актуализирате начина на свързване, за да достъпвате писмата си на новият сървър.

Свържете се с нас, за да получите оферта за трансфер на сайта Ви още сега!

Creative Idea

ул. "Трапезица" №50

7700, гр. Търговище

България

Телефон: +359 897 25 28 99

Email: contact@creative-idea.eu

Creative Idea предлага изграждане на уеб сайтове, SEO оптимизация, реклама, ребрандиране/освежаване на сайтове, физическа реклама, печат и дизайн. Менажиране на социални профили и кампании, цялостен бизнес брандинг, наемане на рекламни лица и инфлуенсъри. Готови пакетни услуги за сайтове и поддръжка.