ТРАНСФЕР НА УЕБ САЙТ И ОНЛАЙН МАГАЗИН ОТ

Creative Idea

Понякога използването на забързващи елементи в даден сайт не е достатъчно. Възможно е още в самото начало да сте закупили хостинг услуга, която не е подходяща за Вашите цели, или пък те да са се променили с времето. Колкото повече информация и функционалности има даден сайт, толкова по-тежък става той за сървъра, на който се намира.

В такъв случай, Вашият сайт трябва да се “трансферира” от един хостинг сървър на друг.

// В какво се състои услугата трансфер на сайт?

Копиране

Цялото съдържание на сайта Ви се копира в архив, заедно с базата, която той използва. То се запазва такова, каквото е в момента, затова не е препоръчително да се правят промени по сайта, докато той е в процес на миграция/трансфер. Това ще гарантира, че трансферираният сайт ще бъде със същото съдържание като оригиналния.

Мигриране

Копираният сайт се поставя на новия сървър и файловете се разархивират. Проверява се правилната структура на папките и файловете. Пренастройват се връзките в сайта, които са обвързани със сървъра, също така SMTP (имейл) настройките и контактните форми.

Тестване

Преди да се прехвърли DNS настройката на домейна към новия сървър, сайтът се тества за правилна работа. Често настройките на сървъра, които имате, са остарели или преправяни ръчно. Това означава, че на новия сървър трябва да имате същите (или по-добри) настройки, за да може сайтът Ви да работи оптимално. След тестването от наш сътрудник, ще Ви предоставим данните за новия сървър.

Изчакване

След приключването на трансфера и промяната на DNS настройките на домейна има физическо време, което трябва да се изчака, преди сайтът Ви официално да работи на новия сървър. Този период може да варира, но обикновено е до 24 часа. През това време сайтът Ви е достъпен и на двата сървъра и също не е препоръчително да правите промени по него.

// Често задавани въпроси за трансферите

Колко време отнема трансферът?

В зависимост от големината (тежестта) на сайта и сложността на изпълнението му, времето за неговия трансфер може да варира. Стандартно трансферът и тестването на сайта могат да се случат в рамките на един работен ден.

Ще бъде ли достъпен сайтът ми по време на трансфера?

Правим така, че достъпът до сайта Ви да не се афектира от трансфера му. Ако имате онлайн магазин и през времето на трансфериране се направят поръчки, те ще бъдат ръчно прехвърлени от нашия екип.

Какво се случва с електронните ми пощи след трансфер?

Когато се трансферира сайт от един сървър на друг, препоръчително е това да се случи и с електронните пощи към домейна. В противен случай, може да загубите стара информация и контакти. Пощенските кутии се създават на новия сървър и съдържанието им (файловете) се копират от стария. След миграцията, ако използвате програма за електронната си поща (Outlook, Thunderbird или други), нужно е да актуализирате начина на свързване, за да достъпвате писмата си на новия сървър.

// Цена за трансфер на сайт и онлайн магазин

Трансферирането на сайт може да бъде труроемка задача, особено ако е изграден по специфичен начин, който изисква конкретна сървърна конфигурация. Често собствениците на сайтове не са запознати със системите, с които работи той, и съответно ние разбираме впоследствие, че съществуват технически затруднения. Въпреки това, нашият екип е готов да се заеме със задачата по миграцията на Вашия сайт / онлайн магазин след предварителен “оглед” на системата. По-долу можете да видите цената за трансфер.

100лв / сайт

// Връзка с нас

За да се свържете с нас, молим, използвайте формата по-долу или контактите вляво. Ще се радваме да Ви бъдем полезни.

Местонахождение:

гр. Търговище 7700, ул. Трапезица №50

Електронна поща:

contact@creative-idea.eu

Обадете ни се:

+359 897 25 28 99

С попълване на контактната форма вдясно Вие потвърждавате, че ни позволявате да обработваме Вашите данни за контакт и информацията, която споделяте с нас. Обработката на информацията се използва за създаване на оферта / бизнес предложение. Ще получите електронно писмо с направеното от Вас запитване. Молим, ако до 15 минути след изпращане на съобщението чрез контактната форма, не получите електронно писмо, проверете папка “СПАМ”. В случай, че съобщението е попаднало там, поставете го в папка “входящи” или използвайте функцията “не е спам”. Така ще си гарантирате, че ще получавате кореспонденцията ни.

След разглеждане на информацията, подадена във формата за контакти, ще се свържем с Вас на посочения телефон за допълнителни уточнения.

Creative Idea си запазва правото да се свърже с Вас в рамките на 24 часа след получаване на съобщението. В случай, че заявката е пусната през уикенда или в официални почивни дни, обработката на подадената информация ще започне в първия работен ден след това.
  Creative Idea

  ул. "Трапезица" №50

  7700, гр. Търговище

  България

  Телефон: +359 897 25 28 99

  Creative Idea предлага изграждане на уеб сайтове, SEO оптимизация, реклама, ребрандиране/освежаване на сайтове, физическа реклама, печат и дизайн. Менажиране на социални профили и кампании, цялостен бизнес брандинг, наемане на рекламни лица и инфлуенсъри. Готови пакетни услуги за сайтове и поддръжка.

  Всички права запазени. ® Creative Idea. 2011 – 2024. Изработка на сайтове и онлайн магазини, оптимизация, дигитална и физическа реклама.