Онлайн реклама в сайтове и социални мрежи от Creative Idea

Независимо дали имате бизнес сайт, онлайн магазин или блог, главната цел на Вашият сайт трябва да бъде той да е посещаван. Колкото повече хора посещават сайта Ви, толкова по-голям шанс има посетителите да се превърнат във Ваши клиенти. Когато SEO оптимизацията просто не е достатъчна, добре би било да се обърнете към платената онлайн реклама. Тя е сигурен начин, че голям кръг от хора ще видят бизнеса или продуктите Ви.

Платена онлайн реклама в Google

Google е най-голямата и известна търсачка в света. Милиони хора я използват за да търсят информация в нея всеки ден. Тя използва търсещи роботи за да индексира съдържанието на сайтовете и по този начин ги подрежда при търсене. На всяка страница има стандартно 10 резултата, като на най-долни и най-горни позиции, Google поставя платените сайтове. Това означава, че може да имате съвсем нов сайт, който с платена реклама в Google ще излиза дори на първа страница. Google дава възможност да показвате рекламите си във всички платформи на компанията, включително в YouTube, както и на партньорски сайтове. Партньорски сайтове са такива, които предоставят рекламно място. Затова не се очудвайте, ако Вашата реклама се появи в някой сайт, който посещавате.

Платена онлайн реклама в Yandex

Yandex (Яндекс) е руският еквивалент на Google. Тя е предимно за рускоговорящи потребители или такива, които се интересуват от руския пазар. Подобно на Google, тя също предлага възможност за платена реклама, която автоматично изстрелва сайтът Ви пред конкуренцията. Яндекс е обвързана с най-големият руски информационен сайт - mail.ru и ако търсите партньори или клиенти в Русия, няма да сгрешите с рекламна кампания тук.

Платена онлайн реклама в Yahoo!

Yahoo! позагуби позициите си като търсеща машина и постепенно се превърна в огромен информационен портал. Въпреки това, Yahoo! е предпочитана търсачка в англоговорящите страни. Стандартния принцип на работа и донякъде селектираната аудитория поставя рекламирането в Yahoo! подходящо за хората, целящи клиенти и бизнес партньорства на Острова.

Платена реклама в социални мрежи

Социалните мрежи - Facebook, Instagram, TikTok, LinkedIn, Twitter и други предлагат огромни възможности заради големия брой хора, които ги ползват ежедневно. Тези сайтове използват алгоритми, с които селектирате кои потребители да виждат рекламата Ви, като можете да я филтрирате по възраст, пол, социален статус, интереси и много други.

Платена дисплейна реклама

Дисплейната или банер рекламата е подходяща за мащабни рекламни кампании. Тя представлява публикуване на Вашият банер/рекламно изображение на даден сайт, който има определено място за това. Сайтът 'върти' Вашата реклама, заедно с тези на други рекламодатели, като в повечето случай заплащането е на 1000 импресии (виждания/зареждания) на изображението.

Вашият бизнес може да бъде печеливш. Нужно е само да изберете правилната рекламна стратегия за страхотният си продукт/услуга.

Предимствата на рекламните кампании в търсещите машини (Google, Yahoo!, Yandex) са, че там заплащате на клик към сайта Ви. С други думи – рекламата Ви може да бъде видяна от милиони, но ако само 100 човека натиснат на нея, Вие ще заплатите само за тях. Освен това, рекламите в търсачките са съобразени със самото търсене на потребителя.

Рекламите в социалните мрежи достигат до голям брой хора и могат да бъдат филтрирани. Така Вие рекламирате продукта или услугата си на тези потребители, които наистина може да се заинтересуват от тях.

Колко струва една рекламна кампания

Отговорът на този въпрос не е еднозначен. Ако използвате реклами в търсещи сайтове, Вие се надпреварвате с Вашите конкуренти и цената за клик към Вашият сайт варира. Тя зависи от конкуренцията в нишата и броя рекламодатели. Можете да “наддавате” за по-челни места и по-често показване на рекламата Ви, но това би означавало, че рекламния бюджет ще приключи по-бързо.

За целите на рекламната кампания, се задава рекламен бюджет на ден, който се оптимизира динамично, според конкуренцията. Това се прави с цел постигане на максимален брой кликове за минимална сума. Например, ако дневният Ви бюджет е 50лв и цената за клик е 0,20лв, то може да очаквате 250 посещения на ден.

Колко време продължава рекламната кампания

В първите няколко часа, или дори дни, рекламната кампания се “учи” как да бъде по-полезна за Вас. В повечето случаи, това продължава около 2-3 дни, като след това цената на клик значително намалява. Ако често спирате кампанията си за няколко дни, рекламния бот “забравя” наученото и трябва наново да се нагажда към рекламата Ви. Добре би било рекламната кампания да продължи поне две седмици, за да видите реални резултати и да не се чувствате излъгани относно ефекта на рекламата.

При по-продължителни кампании, текстовете и изображенията могат да се променят така, че интереса към бранда Ви да се запази.

Свържете се с нас, за да получите оферта за рекламна кампания на Вашият фирмен сайт или онлайн магазин още сега!

Creative Idea

ул. "Трапезица" №50

7700, гр. Търговище

България

Телефон: +359 897 25 28 99

Email: contact@creative-idea.eu

Creative Idea предлага изграждане на уеб сайтове, SEO оптимизация, реклама, ребрандиране/освежаване на сайтове, физическа реклама, печат и дизайн. Менажиране на социални профили и кампании, цялостен бизнес брандинг, наемане на рекламни лица и инфлуенсъри. Готови пакетни услуги за сайтове и поддръжка.