Грешки при изработката и поддръжката на Вашия сайт

Сайтът Ви има ли грешки? Замисляли ли сте се защо Вашият сайт не е успешен и няма този така желан ефект да изстреля бизнеса Ви пред конкуренцията? В много случаи, това е липсата на качествено съдържание, неглижирането на важността на онлайн присъствието, нежеланието за допълнителна инвестиция и реклама.

При избор на фирма за изработка на сайт, цената е решаваща

Това не е грешка. Такова обикновено е мисленето на хора, които не разбират от тази материя и е напълно нормално за нашите географски ширини. Но изработката на сайта е свързана с много специфична техническа част. Тя може да окаже негативно влияние върху бизнеса Ви в бъдеще, ако не всичко е направено както трябва. Често се случва така, че кодираните набързо сайтове да бъдат много зле написани. Наемайки някой да изготви Вашият сайт на ‘промоционална цена’, той може да направи грешка в кода. Тази грешка, от своя страна, може да коства правилната работа на сайта. Това принуждава хората, които в последствие наемате да правят промени по него, да губят ужасно много време, за да разберат какво точно е сгрешено. Затова е по-лесно да се направи чисто нов сайт, отколкото да се поправи старият.

Цената на сайта е това, което плащам за изработката му

Всъщност, изработката на сайта е само част от разходите по неговото съществуване. Първо, трябва да закупите домейн, чрез който сайта ще бъде посещаван. След това имате нужда от хостинг, където физически ще се намират файловете на сайта. Повечето цени, които виждате като обявени за изработка на сайт не включват тези разходи. Годишната цена на хостинг услугите към момента е около 150-300лв, а домейните започват от 10-20лв. Пакетни цени за сайтове, според тематиката, можете да видите на страницата ни с услуги.

Сайтовете се поддържат от служителите на фирмата

Тази грешка е често срещана. Да накараш един консултант да прави промени по фирмения сайт е икономически изгодно, но дали е правилно да спестите малка част от бюджета, отколкото да се доверите на професионалисти? Ние предлагаме възможност за поддръжка на всеки един сайт, направен от нас в продължение на една година. Така ще бъдете сигурни, че сайта Ви няма да има проблеми и грешки, докато е в нашите опитни ръце.

Сайта ми трябва да е на първи позиции при търсене

Със сигурност така смятат всички собственици на сайтове. Но все пак, местата са ограничени. Google, например, като най-голямата търсачка в света, променя критериите, според които позиционира сайтовете в резултатите от търсенето на всеки няколко месеца. Те се стремят да направят резултатите от търсенето по-логични за крайния потребител. Предлагат по-близки до неговата дестинация резултати/сайтове и такива с повече и по-качествена информация. Процеса по довеждане на един сайт до първите страници в търсачките е много сложен и труден, а обикновено отнема много финансови ресурси. Можете да поръчате услуга по реклама на Вашия сайт, което със сигурност ще спомогне за индексирането на сайта и посещенията му.

Сайта трябва да изглежда така, както ми харесва

Това е колкото вярно, толкова и напълно грешно. Много често клиентите и собственици на сайтове имат желание да включат всичко възможно и да представят много информация на посетителите си. Сайтът трябва да е визуално издържан и информативен, без да затормозява излишно погледа на посетителя от важните неща на него. Когато имате твърде много елементи, които разсейват, има опасност да останете неразбрани. Неслучайно в последните години най-успешните сайтове са изключително минималистични и използват много малък брой цветове. Заложете на силата на съдържанието, атрактивността на логото и другите изображения.

Поставяне на личен e-mail за контакти

Колкото и да си харесвате електронната поща в ABV.bg или Mail.bg, тя няма как да бъде приета за сериозна от Вашите партньори или клиенти. Това е често срещана грешка, тъй като за голяма част от Бизнеса в България собствения сайт е все още нещо чуждо. Наличието на електронен адрес, свързан с домейна на сайта дава допълнителна ‘тежест’ на Вашия бизнес. Освен това, Ви разграничава от безплатните сайтове, предлагащи мейл услуги. По този начин имате допълнителнна сигурност, че при хакерска атака срещу сървъра на безплатната електронна поща, Вашата кореспонденция няма да бъде застрашена.

Грешки при изработката и поддръжката на сайт

Creative Idea

ул. "Трапезица" №50

7700, гр. Търговище

България

Телефон: +359 897 25 28 99

Creative Idea предлага изграждане на уеб сайтове, SEO оптимизация, реклама, ребрандиране/освежаване на сайтове, физическа реклама, печат и дизайн. Менажиране на социални профили и кампании, цялостен бизнес брандинг, наемане на рекламни лица и инфлуенсъри. Готови пакетни услуги за сайтове и поддръжка.

Всички права запазени. ® Creative Idea. 2011 – 2024. Изработка на сайтове и онлайн магазини, оптимизация, дигитална и физическа реклама.